Cum sa-ti alegi friteuza ideala pentru nevoile tale

Nu trebuie să fii student ca să apreciezi niște cartofi prăjiți cum se cuvine. Probabil una dintre mâncărurile asupra cărora toată lumea cade de acord că e excelentă, cartofii prăjiți pot fi făcuți în diverse moduri, dar în niciunul la fel de bine și de gustos ca într-o friteuză.

Bine, nu doar cartofii, ci și puiul, gogoșile sau o mulțime de alte tipuri de carne sau de preparate și semipreparate. Poate tocmai de aceea alimentele prăjite se bucură de o reputație atât de bună. Gustul este inconfundabil.

La fel de adevărat, însă, este că prăjitul în mult ulei are o reputație negativă din cauza excesului de grăsime și de calorii, dar noile friteuze electrice reușesc să combată acest dezavantaj al vechii friteuze.

Friteuzele electrice, mai ales cele mai moderne, care funcționează cu aer cald, elimină sau reduc la maximum cantitatea de ulei folosit la prăjire, reducând astfel numărul de calorii suplimentare.

Reducerea absorbției de ulei se realizează printr-o încălzire uniformă și la o temperatură constantă a alimentelor gătite, păstrând în același timp textura și gustul atât de apreciat al mâncărurilor prăjite.

Cum găsești cea mai bună friteuză pentru tine și nevoile tale? La ce trebuie să fii atent atunci când iei decizia de cumpărare a unei friteuze.

1. Capacitatea friteuzei:


Important este să determini pentru câte persoane obișnuiești să gătești la friteuză. Odată ce ai făcut asta, cel mai bine este să cumperi o friteuză cu o capacitate potrivită pentru numărul de persoane. Recomandabil este să alegi una de o capacitate de minim un kilogram.

2. Puterea:


Puterea unei friteuze ne arată cât de repede și cât de mult poate înclzi o friteuză. Cel mai bine este să iei un produs cu o putere mai mare, pentru cp o poți regla în momentul folosirii, mai tare sau mai încet, după cum ai nevoie și în funcție de ce ai de gătit. O putere de cel puțin 1200-1400 Wați este foarte bună.

3. Cantitatea de ulei:


Inițial, friteuzele clasice funcționau pe principiul baie de ulei. Adică o cantitate mare de ulei pusă într-o cuvă, în care alimentele erau prăjite. În timp, însă, odată cu avansul tehnologic al friteuzelor electrice, acestea pot funcționa doar cu câteva lingurițe de ulei, astfel încât mâncarea este mult mai sănătoasă decât cea prăjită în baie de ulei. Unele modele suplimentează nivelul de căldură necesar cu aburi sau cu aer cald.


4. Întreținerea:

O friteuză ușor de întreținut și de curățat este de preferat. Astfel, o friteuză cu componentele ușor demontabile și lavabile - eventual la mașina de spălat vase - este ideală. Produsele de calitate au filtre care rețin mirosul și fumul, prevenind răspândirea acestora în încăpere. O friteuză bună nu scoate fum și nu elimină multe mirosuri.

eMAG


View attachments