Edit product

€7

O PROSTORU IN BIVANJU

O PROSTORU IN BIVANJU

Komu je namenjeno?

Za vse, ki vas zanima, kako z gradnjo trajnostno posegati v širši in ožji prostor bivanja.

Če ste novograditelj ali zgolj v fazi prenove, boste našli uporabne informacije, kako s tem začeti, da ne naredite ključnih napak.

Vam, ki želite z enostavnimi posegi izboljšati počutje v prostoru.

Vsem odločevalcem in načrtovalcem, ki vplivajo na poseg v prostor: Kaj bomo zares pustili prihodnjim generacijam?


Smisel in pomen naravne gradnje v sodobnem času, Ira Zorko, univ.dipl.inž.arh. , Arhieko d.o.o.

Začel bom s premišljevanjem o vedno bolj izstopajočih značilnostih našega časa vključno s prevladujočimi načini gradnje in urbanizma in jih na kratko soočil s tradicijo arhitekture, kakor jo je v svojih raziskavah njene tisočletne zgodovine in razvoja razbiral in podal Gottfried Semper in kot nam jo je s svojim nenavadnim zgledom in preobratom skušal približati Plečnik. Za konec prvega dela se bomo vprašali kaj je naravna gradnja, kaj je tisto kar gradimo oz. kar in kako naj bi gradili?

V drugem delu bom na podlagi primerov predvsem iz lastne prakse, opazovanja in poznavanja prostora osvetlil stvarne in praktične možnosti, ki jih tudi v našem času daje na razpolago naravna gradnja.


Sobivanje s prostorom pred in po industrializaciji, Gregor Berčon, inž.grad., Kozmotekton 

Danes bivamo v svetu vsakodnevnih sprememb, prilagajanja, dokazovanja, predalčkanja, itd. Vse to skupaj nam daje nek smisel življenja, neko pot, napredek. Vse to je energija elementa ognja, pretežni del, moška energija. Če imamo ogenj pod kontrolo, nam daje toplino, luč v temi, omogoča nam preoblikovanje in oblikovanje surovin. Če ogenj uide iz nadzora, postane destruktiven, uničuje predmete, objekte, gozdove, bruha skozi vulkane, onesnažuje zrak. Vendar kljub vsemu narava vedno vrne vse v svoje ravnotežje.

Kaj pa mi sami in nas notranji prostor, ter prostor v katerem bivamo? Kdo tu skrbi za uravnoteženost elementov, da se lahko ustvarja nova življenja, da je uravnoteženo življenje, da ima dom uravnoteženo sobivanje in se odvija prijetno življenje? Namreč hitro lahko oblikujemo prostor, kjer prevladuje močna ognjena energija in tako na vse prebivalce prostora vpliva destruktivno, tekmovalno in povzroči bolezen.

Če lahko ustvarimo tak prostor, potem lahko ustvarimo tudi prostor, kjer je vsa energija ognja v ravnotežju, prav tako pa tudi ostali trije elementi vode, zemlje in zraka.

Kako sobivamo z vsemi temi elementi, kakšno imajo materialno obliko in kje se nahajajo v naših prostorih? Kako vplivajo na naše občutke in naš značaj?


NAKUP

Posnetke lahko zakupite:

Kartica/PayPal

Kliknite na gumb Pay na desni strani zaslona.

You've purchased this product

See it in your library

View in Library
Sorry, this item is not available in your location.
Sold out, please go back and pick another option.
 • Z nakupom prejmete 1 video posnetek v dolžini 123 minut. Sestavljeno je iz dveh predavanj. Vsako predavanje je sestavljeno iz dveh delov, prvega dela predavanj in drugega dela vprašanja in odgovori. Za nakup predavanja klikni Pay.
 • Size437 MB
 • Duration123 minutes
 • Resolution720p

Checkout

O PROSTORU IN BIVANJU

Enter your info to complete your purchase

Card

···· ···· ···· 4242
Test card

05/18

Card

Use a different card?

Card

pp paypal

or pay with

We do not keep any of your sensitive credit card information on file with us unless you ask us to after this purchase is complete.

or pay with

You'll be charged US$7.

Your purchase was successful!

We charged your card and sent you a receipt

  Gumroad Library

  Download from the App Store or text yourself a link to the app

  Hvala za vaš nakup!

  Good news! Since you already have a Gumroad account, it's also been added to your library.

  Powered by Gumroad