Edit product

    Is this your street address?

    Card

    ···· ···· ···· 4242
    Test card

    05/18

    Card

    Use a different card?

    Card

    pp paypal

    or pay with

    We do not keep any of your sensitive credit card information on file with us unless you ask us to after this purchase is complete.

    or pay with

    Please confirm your location:
    Your card will be charged .

    Thank you!

      Gumroad Library

      Download from the App Store or text yourself a link to the app

      $14.99

      Kelas Asas Gitar Neo Soul

      Main gitar lebih soulful untuk Instagram awak

      Suka style gitar macam Mateus Asato & Kerry Marshall?

      Nak main macam tu tapi setakat tipu-tipu je tahu?

      Nak faham konsep sebalik licks yang cool & lyrical tu?


      Pabila neo soul menambat hati awak

      Saya ingat first time saya tengok orang main neo soul. Mulanya saya keliru. Bunyi macam kords jazz, tapi dia tak ikut progression jazz. Lepas tu funky pulak dan melodi dia soulful habis.

      Terpikat sungguh. 

      Jadi minat pulak.

      Dan pabila tengok Mateus Asato main gitar. WOW.

      Memang saya jadi fanboy jugaklah.

      Tengok video dia, dengar cara dia main apa semua. Memang saya jenis cari & nak faham -- camana nak main style ni...


      Pengakuan jujur

      Ok, saya bukanlah pemain terbaik dalam style ni. 

      Itu yang buat saya cari macamana nak lebih terer main style ni.

      Beli buku, beli video course, tengok tutorial kat YouTube.

      Tapi, yang paling mengubah hidup saya adalah pabil saya berguru dengan Mateus Asato masa dia buat kem gitar pertama (3 full days tu) dia beberapa tahun dulu di Singapura.

      Sempat belajar direct dari dia (waktu tu 3 orang je dalam kelas tu & saya sorang je dari Malaysia).

      Dia share chord work dia, licks dia, scale dia malahan tips permainan & jamming dia. 

      Jadi adalah benda yang saya boleh share dengan awak...

      Apa special sangat video ni?

      Setakat ni, kalau korang google cari ilmu neo soul ni - semua (bila adapun) dalam English. 

      Kebanyakan material tu saya dah beli & study pun. Dengan rasa yakin, saya rasa this material ada keunikan yang tersendiri.

      Antaranya sebab benda ini direct saya dapat dari Mateus.

      Depan depan dia beb. 

      Bukan saya belajar dari TABS orang. Dia tunjuk fingerings, dia explain concept semua.

      Masa tu kalau saya buat salah - dia betulkan. So ini kira direct knowledge ni.

      Latar belakang saya:

      Saya ni background fingerstyle & jazz. Jadi dalam video ini saya kongsi apa elemen R&B, jazz, fingerstyle yang pemain neo soul dan R&B pakai supaya diaorang main sedap gila macam penyanyi soulful.


      Awak dapat:

      + Kords neo soul

      + Bunga-bunga main neo soul

      + Scale & licks asas dia

      + Tips jamming dengan member

      + Cara solo dengan kord progression asas neo soul dan R&B

      + Elemen jazz & blues yang digunakan dalam neo soul

      + Teori muzik asas

      Apa yang awak dapat dalam kelas ni?

      12 Video (Total running time: 1 jam 16 minit)

      Topik dalam 12 video tu:

      1 Intro

      2 Minor7 

      3 Major7

      4 Dominant 7

      5 Minor7 Soloing

      6 Major7 Soloing

      7 Minor Chord Progression

      8 Major Chord Progression

      9 Scales

      10 Modal Interchange

      11 Asas Jamming

      12 Penutup


      Berbaloi ke belanja beli ni?

      Well, kalau korang beli dan tak tengok, baik simpan duit tu untuk pergi makan ke atau beli tali gitar baru.

      Tapi, kalau awak jenis yang suka improve main gitar, video ini memang membuatkan playing awak better.

      Also, kalau you pergi kem gitar tu yang saya hadir tu -- harga dia SGD$1,500 untuk 3 hari. Ya, lebih dari RM4,500 untuk belajar tu.

      Sekarang, awak kena invest RM60 je untuk ni.

      Ok, takdelah dapat 3 hari belajar. Tapi untuk kelas 1 jam 16 minit dengan macam ni punya banyak ilmu - quite berbaloi la kan?
      Lagipun, kalau awak ambil lesson 1-on-1 dengan saya, awak kena invest RM265 sejam. 

      Tapi let's tengok apa kata mereka yang dah dapatkan Kelas Asas Gitar Neo Soul...


      Apa kata students:





      Jom main gitar neo soul

      Ok, klik "I want this" sekarang & jadilah gitaris lagi hebat!

      PENTING:
      Benda ini untuk newbies tau. Kalau awak dah terrer & pernah video kena feature kat pickupmusic atau pickupjazz, tak perlu beli ini. 

      Kalau masih newbie, jom join!

      Klik "I want this"

      7x Bonus

      ✅BONUS #1: Fingerstyle Basics Exercise Pack ($7 Value)

      ✅BONUS #2: (Video) Pentatonic Basics ($3 Value)

      ✅BONUS #3: (Video) Pentatonic Out of The Box ($3 Value)

      ✅BONUS #4: (Video) Effective Lick Practice Tips ($3 Value)

      ✅BONUS #5: Basic Major 7 Chord Voicings ($3 Value)

      ✅BONUS #6: 2 Octave Major Scales ($3 Value)

      Dan bonus EP, duet dengan jazz saxophonist, Julian Chan

      ✅BONUS #7: (EP) The Jazz Bromance - Live at Bobo KL ($5 Value)


      Ni yang awak dapat:

      ✅(12 VIDEO) Kelas Asas Gitar Neo Soul ($17 Value)

      ✅(LESSON PACK) Fingerstyle Basics Exercise Pack ($7 Value)

      ✅(VIDEO) Pentatonic Basics ($3 Value)

      ✅(VIDEO) Pentatonic Out of The Box ($3 Value)

      ✅(VIDEO) Effective Lick Practice Tips ($3 Value)

      ✅(PDF) Basic Major 7 Chord Voicings ($3 Value)

      ✅(PDF) 2 Octave Major Scales ($3 Value)

      ✅(EP) The Jazz Bromance - Live at Bobo KL ($5 Value)


      JUMLAH SEBENAR: US$44 (RM176)

      AWAK CUMA INVEST: US$14.99 (RM60)

      Main gitar lebih sedap lagi!

      Klik "I want this" untuk dapatkan sekarang


      Sorry, this item is not available in your location.
      Sold out, please go back and pick another option.

      You've purchased this product

      Give it a rating

      See it in your library

      0 ratings

      Purchasing Kelas Asas Gitar Neo Soul...

      Card

      ···· ···· ···· 4242
      Test card

      05/18

      Card

      Use a different card?

      Card

      pp paypal

      or pay with

      We do not keep any of your sensitive credit card information on file with us unless you ask us to after this purchase is complete.

      or pay with

      Please confirm your location:
      Your card will be charged US$14.99.

      Your rental will be available for 30 days. Once started, you’ll have 72 hours to watch it as much as you’d like!

      Thank you!

        Gumroad Library

        Download from the App Store or text yourself a link to the app

        Good news! Since you already have a Gumroad account, it's also been added to your library.